home Artikler Hvorfor er der glasskår i kokain?

Hvorfor er der glasskår i kokain?

Glasskårene i kokain tilsættes ofte, for at skære de små vener i næsen op, så man hurtigere får en virkning. Det er derfor der opstår næseblod.

Hvad er kokain?

Kokain er et stof, der oprindeligt stammer fra kokablade. Det er et centralstimulerende middel, der typisk bliver sniffet eller røget. Kokain kan give en kortvarig, men intens følelse af velvære, øget selvtillid og styrke.

Se alfakbh.dk

Hvorfor tilsættes der nogle gange klasskår?

For at øge effekten.

Er det glaskårne der giver næseblod?

Ja. Glaskårne bidrager til næseblod.

Hvordan behandles kokainmisbrug?

En professionel behandling består typisk af en kombination af medicin og psykologisk støtte. Det er aldrig for sent at få hjælp. Her er en typisk historie fra en misbruger der blev “clean”:

“Det tog mig lang tid at erkende, at jeg havde et problem med kokain. Jeg begyndte at bruge stoffer i gymnasiet, og det var først, da jeg begyndte at tage kokain regelmæssigt, at jeg for alvor begyndte at have problemer. Jeg brugte kokain til fest og til at føle mig bedre, når jeg havde haft en dårlig dag. Men snart begyndte kokainen at tage overhånd. Jeg brugte det hele tiden, og det begyndte at gå ud over mine forhold til andre mennesker. Jeg begyndte at gå glip af arbejde, og jeg havde ikke lyst til at gøre noget andet, end at bruge kokain. Jeg vidste, at jeg havde et problem, men jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle stoppe. Til sidst var det min familie der trådte til, de fik mig til at sige ja til professionel behandling”.